Suomen talouskasvu muodostuu pääomasta, työvoimasta ja tekoälystä

Ehkäpä jo ensimmäisellä taloustiedon luennolla opetetaan taloustiedon perusajatus – talouskasvu muodostuu pääomasta, työvoimasta ja tuottavuuden kasvusta. Tuottavuuden kasvun puolestaan on viime vuosisadat mahdollistanut huima teknologinen kehitys kuten sähkö ja polttomoottori. Uutta teknologiaa seuraa uudet innovaatiot: polttomoottorin myötä kehittyivät muun muassa autot ja lentokoneet. Yritykset puolestaan etsivät uusia tapoja hyödyntää uutta teknologiaa luodakseen uusia liiketoimintamalleja. Niin myös nytkin.

Oman aikamme tärkein yleishyödyllinen teknologia on tekoäly. Tämä tarkoittaa koneen kykyä parantaa toimintaansa ilman ihmisen ohjausta. Tekoäly on kehittynyt viime vuosina, tarkemmin sanottuna vuodesta 2016 lähtien, nopeasti tullen tehokkaammaksi ja helposti saataville. Osaamme siis rakentaa järjestelmiä, jotka toimivat itsekseen ilman ihmisen ohjausta.

 Tekoäly tuo uutta kassavirtaa

Liike-elämässä tekoäly vaikuttaa yhtä käänteentekevästi bisnekseen kuin Internet. Vaikka tekoälyä ja koneoppimista hyödynnetään jo monin tavoin, suurimmat edistysaskeleet ovat vasta tulossa. Ydintoiminnot ja perusprosessit teollisuudessa, vähittäismyynnissä, kuljetus- ja logistiikka-alalla, taloudessa, terveydenhuollossa, mainonnassa, lakipalveluissa, vakuutusalalla, viihdeteollisuudessa, koulutuksessa ja lähes kaikilla toimialoilla tulevat hyötymään tekoälyn mahdollisuuksista.

Palataanpa takaisin perusasioiden äärelle. Tekoäly ei ole magiaa vaan uusi teknologinen kehitys, joka mahdollistaa taloudellisen kasvun. Suomessa, pienen sisämarkkinan maassa, tämä on erityisen tärkeää. Meillä ei ole rajattomasti pääomaa eikä meillä ole rajattomasti työvoimaa, mutta meillä on äärimmäisen hyvät mahdollisuudet hyödyntää käsillämme olevaa uutta teknologiaa. Elinkeinorakenteemme, teollisuuden investoinnit ja tuotepainotteisuus, julkisen sektorin digitaalisuus ja korkea koulutustasomme yhdistettynä tekoälyratkaisuihin luovat lähivuosien talouskasvun. Tarvitaan vain rohkeutta ja ymmärrystä hyödyntää omat vahvuutemme!

Koulutamme

Tekoäly tutuksi

Tekoälyn Starttipaketti – verkkokurssi.

n.55 min

Tuntuuko sinustakin, ettet oikein tiedä, mistä tekoälyssä on kyse? Mitä se tarkoittaa ja miten sitä voidaan hyödyntää? Mistä oikein aloittaisit?

Ainutlaatuinen, noin 55 minuutin mittainen, tiivis paketti tekoälyn tärkeimmistä osa-alueista selkokielisesti kerrottuna. Saat yleiskäsityksen siitä, mitä tekoäly on, miten se toimii ja miten sitä voidaan hyödyntää liiketoiminnassa.

Tilaa

Haltuun

Tekoälyn Tehopaketti – verkkokurssi.

5-osainen, osioiden kesto 35-60 min

Kehitä osaamispääomaasi! Saat kattavan näkemyksen tekoälyn tämän hetken soveltamismahdollisuuksista. Opastamme oman tekoälyprojektin tekemisessä sekä annamme bisnesvinkkejä tekoälyn hyödyntämiseen.

Tämä viisiosainen, kattava kokonaisuus avaa sinulle laajasti tekoälyn soveltamismahdollisuudet liiketoiminnassa. Korkeatasoinen ja laadukas verkkokurssi sinulle, joka haluat tuloksia nopeasti. Et tarvitse teknistä taustaa tai aiempaa osaamista tekoälystä.

Tilaa

Räätälöity

Yrityskohtainen valmennus yrityksen johtajille tai asiantuntijoille

Haluatko johtaa yrityksesi tekoälyn aikakauteen? Mitä tekoälyn hyödyntäminen vaatii? Miten tekoäly muuttaa työn luonnetta?

Tilaa meidät kouluttamaan yrityksesi avainhenkilöt tekoälyn maailmaan. Perehdytään, innostutaan ja onnistutaan yhdessä. Lupaamme ahaa-elämyksiä ja businessvinkkejä. Toteutamme tekoälyprojektin kanssasi suunnittelusta toteutukseen.

Tilaa
Back to top